What the FAQ?!

Verdrijf de donder uit Keulen en zie het licht met de antwoorden op de veel gestelde vragen.

Hoeveel kost het beletteren van een wagen of car wrapping?

Iets plakken op je wagen blijft liefst niet te veel plakken aan de ribben. Dat snappen we. Daarom weet je graag vooraf hoeveel je belettering of bestickering kost. Weet dat er verschillende factoren zijn die de kostprijs van je belettering of wrapping bepalen: de grootte, het type folie en het soort wagen om te beginnen. Ook het ontwerp is een belangrijk aspect.

Tip: vraag een offerte voor een exacte prijsbepaling. Of bestel meteen.

Hoe lang duurt car wrapping of het beletteren van mijn auto?

We snappen het: je bolide is je vrijheid en je wil zo snel mogelijk terug de baan op met je bestickerde auto. Logisch: we zouden net hetzelfde zijn. Voor het beletteren van je wagen of een volledige car wrapping speelt vooral de omvang van het werk een grote rol.

In de meeste gevallen is je auto en de belettering al klaar binnen 1 dag. Omvangrijke car wrapping kan tot 3 dagen in beslag nemen. Sowieso geen nood: je auto staat veilig in ons atelier tot het werk helemaal klaar is.

Tip: maak eerst een afspraak, dan plannen we samen de car wrapping wanneer het je best past.

Moet ik met mijn wagen tot bij jullie komen voor een belettering

Het antwoord is: ja. De belettering van je wagen doen we in ons eigen atelier. Je moet dus eerst met je wagen tot hier rijden. En laat hem gerust achter. Met wat geluk kan je hem ’s avonds al in vol ornaat bewonderen. Afhankelijk van de belettering duurt het 1 tot 3 werkdagen.

Moet mijn auto gewassen zijn bij aanlevering voor belettering?

Het antwoord is simpel: ja, je auto moet schoon zijn voor we starten met beletteren. Eerst langs gaan bij de carwash is dus een prima idee. Als de auto vuil is, poetsen we zelf enkel de stukken waar belettering gevraagd is tegen vergoeding. 

Tip: lever de auto schoon en vetvrij aan. Vermijd waxprogramma’s!

Wat is het beste onderhoud voor de belettering van mijn auto?

Goed nieuws: de belettering van je auto zelf vraagt geen onderhoud. Je wagen mag perfect door de wasstraat in de carwash of met de hand gewassen worden. Het enige waar je mee moet opletten zijn bijtende producten. Gebruik bijvoorbeeld geen thinner of andere lijmverwijderaars bij het poetsen van je wagen: die maken de lijmlaag stuk waardoor de stickers of folie los komen.

Is je auto bestickerd met one-way-vision folie? Vermijd hogedrukspuiten.

Hoeveel kost het beletteren van een raam?

De kostprijs voor het beletteren van een raam is afhankelijk van 3 criteria: de afmetingen, het snijwerk en het aantal kleuren.

Tip: vraag een offerte voor een exacte prijsbepaling. Of bestel meteen.

Moet ik mijn ramen poetsen voor een raambelettering?

Wie de ramen poetst heeft geen belang, maar ze moeten wel proper zijn. Met andere woorden: ja! Het is belangrijk dat je ramen goed schoon gemaakt zijn en vetvrij. Het zorgt ervoor dat het beletteren van je ramen zeer nauwkeuring, netjes en snel wordt uitgevoerd.

Wat is het beste onderhoud voor raambelettering?

Het onderhoud van de belettering op je ramen is simpel: je kan de ramen gewoon wassen met water en zeep. Ook producten zoals Instanet kan je eenvoudig gebruiken om je ramen én je belettering te reinigen. Het enige wat je beter vermijdt, zijn bijtende producten. Die maken de lijmlaag kapot waardoor de sticker kan lossen.

Komt een ramenwasser je ramen wassen? Lucky you. Vraag hem om een neutrale zeep te gebruiken.

Wat zijn de prijzen voor zandstraalfolie?

De kostprijs van zandstraalfolie is afhankelijk van je project. Wil je een grote oppervlakte bestickeren met zandstraalfolie? Of is het ontwerp van de folie ingewikkeld met heel wat snijwerk? Het ene kost wat meer dan het andere. En dat is maar logisch ook.

Tip: vraag een offerte voor een exacte prijsbepaling. Of bestel meteen.

Zorgt zandstraalfolie voor verduistering? En zo ja, voor hoeveel verduistering?

Ja, zandstraalfolie zorgt voor een lichte verduistering. Maar het verschil is met het blote oog niet merkbaar. Zandstraalfolie houdt amper 10 % van het licht tegen. Daarentegen zorgt zandstraalfolie wel meteen voor 100 % privacy. Er is geen inkijk meer mogelijk.

Kan ik mijn naam of logo op een gevel plaatsen?

Natuurlijk kan je je naam of logo op je gevel plaatsen – of op de gevel van iemand anders, dat maakt ons niet uit.

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden hiervoor: raamstickers, gevelletters, 3D-letters, reclameborden en ga zo maar door. Je merkt het: er zijn zoveel opties dat we graag eens met je samen zitten om de best mogelijke oplossing te bedenken.

Bekijk enkele voorbeelden. Of maak een afspraak voor jouw gevelbelettering.

Kunnen jullie een levensgrote foto op een muur plaatsen?

Tuurlijk. Dat doen we met een muurprint. Als de ondergrond van de muur een muurprint niet toelaat, dan is een paneel of doek met profielen een uitstekend alternatief. Je merkt: opties genoeg om je volledige muur te bedekken met een foto. Vraag gerust raad, we helpen je graag.

Tip: Laat u online inspirenen voor het juiste beeld op Shutterstock en verdrink in de eindeloze mogelijkheden.

Hoe lever ik bestanden aan?

Bestanden aanleveren doe je digitaal. We hebben het geprobeerd via een postduif, maar dat liep niet zo vlot. Beter is een usb-stick of via mail naar info@signit.be. Hou er wel rekening mee dat onze mailbox niet eindeloos is. Grote bestanden bezorg je via Wetransfer.

Voor een goede drukkwaliteit aanvaarden we enkel beelden in hoge resolutie (EPS-bestanden) en logo’s die vectorieel opgeslagen zijn. Vectorieel staat voor lijntekening. Voor een optimale kleurweergave maakt je bestand gebruik van CMYK. Download hier de richtlijnen.

Wat is hoge resolutie?

Om een afbeelding goed te kunnen drukken is hoge resolutie nodig. Dat betekent dat de afbeelding minstens 300 dpi of minstens 40 megabyte groot is per vierkante meter. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit van het drukwerk. Meer weten of resolutie? Lees hier wat Wikipedia er over vertelt.

Tip: Een afbeelding van Google is meestal niet goed genoeg van kwaliteit om te printen.

Hoe neem ik (goede) situatiefoto's?

Om je belettering ideaal te ontwerpen is het altijd goed dat we de afmetingen kennen én de exacte omgeving kunnen inschatten. Daarom vragen we je om situatiefoto’s te bezorgen. Let op: situatiefoto’s zijn enkel bruikbaar als je ze frontaal neemt. De selfies mag je zelf houden ;-)

Bezorg je situatiefoto’s via info@signit.be en vergeet niet te vermelden bij welke opdracht de foto’s horen.

Hoe snel is mijn belettering klaar?

Welke vorm van belettering en signalisatie je ook kiest: bij Signit leveren we binnen de 10 werkdagen. Indien de levertermijn van je bestelling toch langer duurt, laten we het je op voorhand weten. Da’s nog zo eerlijk, niet?

Hoe lang blijft mijn belettering mooi?

Zo lang mogelijk, uiteraard. De levensduur van een folie of sticker is zeer afhankelijk van het type folie dat gebruikt wordt. Een kwalitatieve belettering die goed geplaatst is, kan tot vele jaren mooi blijven.

Verwijderen jullie ook stickers?

Ja. Dat doen we zeker. We verwijderen stickers en stickerresten op ramen, gebouwen en wagens. Ook de lijmresten nemen we uiteraard mee. Hetzij na afloop van een tijdelijke bestickering. Hetzij om plaats te maken voor een nieuwe reclameboodschap.

Kunnen jullie een ontwerp maken?

Jazeker. Op basis van je huisstijl of je logo gaan onze designers aan de slag. Vertel ons wat jij wil vertellen aan de wereld en onze grafische vormgevers creëren een ontwerp op maat. 

We maken je aangeleverde bestanden drukklaar of zorgen intern voor een compleet ontwerp: het is maar hoe jij het wil.

Zal mijn Gps jullie makkelijk vinden?

Niet altijd ;) Sommige Gps'en hebben het moeilijk om nummer 9 te vinden. Je kan ons makkelijk vinden op de Pathoekeweg naast de Ford garage of recht tegenover de Citroën garage. Tot snel!

waiting for a sign